Kredi kartı ile alışveriş yaparken ipin ucu çoğu zaman kaçmakta ve insanlar ihtiyacınız olmayan şeyleri almaktadır. Bunun acı faturası ay sonu kredi kartı ekstresi geldiğinde belli olmakta ve ay ay taksitlere bölünmüş ödemelerin katlanarak ödenmesi güç bir borç haline geldiği görülmektedir. Peki kredi kartı borcunu ödeyemediğiniz durumlarda yasak takip süreci nasıl işlemektedir diye merak ediyorsanız bu konuda sizi aydınlatalım.
Kredi kardı borcunuzun son ödeme tarihinde toplam tutarı yada en az ödenmesi gereken asgari tutarı ödemediğiniz taktirde kart ödemesi gecikmesi devreye girer. Son ödeme tarihinden itibaren 15. gün sonunda kredi kartınız asgari tutar ödenene kadar kullanıma kapatılır. Bu noktadan sonra borç yine ödenmediği taktirde bir sonraki aşama olan evreye geçilir. Kredi kartı borcu 90 günlük gecikme sürecine girdiğinde banka tarafından iptal edilir ve idari takip için yasal süreç başlatılır. Bu süre içerisinde yasal takipte kredi kartı borcunu ödemesi için kart sahibinde ihtar çekilir. İlk ihtarda kredi kartı sahibinin tüm borcunu 7 gün içerisinde ödemesi istenir.
Son ödemede yapılmadıysa artık kredi kartı borcu ile yasal süreci takip etmek için avukata devredilir ve bankanın idari takip bölümü tarafından incelemeye alınır. Bu aşamada kredi sahibi ile iletişime geçilip yeni bir ödeme planı sunulabilir. Bu geçen süreler için mevcut kart borcunuza faiz uygulanmaya devam etmektedir. Son ödeme planı ile borçların ödenmesi sözü alınırsa banka icra aşamasına geçmeden ödemelerinizi yapmanızı bekleyebilir. Ancak yine ödeme yapılmadıysa kanuni takip aşaması ile birlikte icra takibi başlatılır.