Kredili Ticaret Mevduat Hesabı Nedir?

Firmaların ticaretlerini sağlıklı bir şekilde aksamadan yapmaları için parasal kaynaklara ihtiyaçları vardır. Verdikleri ürün veya hizmetler haricinde finansal olarak bankalardan çeşitli ürünler aracılığı ile destek alabilmektedirler. Bu ürünlerden biri de kredili mevduat hesabıdır. Peki, kredili ticaret mevduat hesabı nedir?

Her firmanın belirli günlerde fatura, SGK, çek, senet, cari borç gibi ödemleri olmaktadır. Bu borçları ödemek içinde bazı durumlarda parasal olarak nakit ihtiyaçları karşılanamamaktadır. Firmanın hesabında nakit paranın bulunmaması durumlarında, bankaların sunduğu kredili mevduat hesaplarını kullanabilirsiniz. Ticari kredili mevduat hesapları sayesinde hesabınızda para olmadığı zamanlarda dahi bankanın sizlere tanımız olduğu limit dahilinde nakit ihtiyacınıza karşılık bulabilirsiniz.

Ticari kredili mevduat hesapları hemen hemen bütün bankalarda bulunmaktadır. Çalışmakta olduğunuz bankadan da kredili mevduat hesabı açtırabilirsiniz. Bu hesap hazırda bulunan vadesiz hesabınıza tanımlanmaktadır. Başvurunuz sonrasında banka sizlere gelir durumunuza göre bir limit belirler ve vadesiz hesabınıza belirlenen limiti tanımlar. Bu işlemler yapıldıktan sonra istediğiniz zaman limitinizi kullanabilirsiniz.

Kredili mevduat hesabına başvuru yaptığınızda eğer geçmişte banka ile çalışmışsanız, başvuru sonucunuz daha kısa sürede açıklanır. Ancak hiç çalışmadığınız bir bankaya başvuruda bulunmak istiyorsanız, bankanın istediği firmanızla ilgili evrakları bankaya beyan etmeniz gerekmektedir.

Bu evraklar genel olarak firmanın imza sirküleri, bağlı olduğu ticaret odası kaydı, resmi gazetesi, faaliyet belgesi, son yıla ait gelir beyannamesi gibi evraklardır.Ticari kredili mevduat hesabı başvurusu yaparken, kredili hesabınızın eksi verdiği gün sayısı boyunca tutara göre faiz işleneceğini ve bu faizi belirli aralıklarla ödemek durumunda olduğunuzu unutmamalısınız. Kredili mevduat hesabı faizleri genel olarak diğer faizlerden daha yüksek oranlarda olmaktadır. Ödemelerinizi aydan aya veya üç ayda bir gibi ödeme periyotlarından yararlanarak gerçekleştirebilirsiniz. Faiz oranı yüksek olduğu için kısa vadeli borçlanmalarda sizleri olumsuz etkilemeyecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir