Kullanılmayan Banka Hesaplarından Ücret Alınacak Mı?

Bankalar kanununda yapılan değişiklik ile artık bankalar kullanılmayan hesaplardan hesap işletim ücreti tahsil edebilecek. Kullanılmayan banka hesaplarından ücret alınacak mı sorusu ise çoğu kişi tarafından yanlış anlaşılmıştır. Bu konunun gerçek ayrıntılarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Bankalarda bulunan hesaplar eğer 180 günü geçmesine rağmen herhangi bir hareket görülmemişse bu hesaplara hareketsiz hesap olarak bakılmaktadır. Bu hesaplar ise bankalar sistemlerinde pasif olarak bekletilmektedir. Yeni düzenleme ile birlikte bu hesaplara bankalar hesap işletim ücreti yansıtabilecekler. Ancak burada yanlış anlaşılan bir durum var. Bu karar çıktıktan sonra çoğu kişi bankaların habersiz bir şekilde hesap ücreti keseceğini zannetmiştir. Aslında durum bundan farklıdır ve tüketici için oldukça olumlu bir karardır.

Bankada hareketsiz hesabınız varsa ve bunu uzun süre hiç bir şekilde kullanmamışsanız banka sizler ile iletişime geçecektir. Banka sizlere hareketsiz bir hesabınızın olduğunu ve bu hesabı kullanmak istemiyorsanız kapatmanızı isteyeceklerdir. Hesap kapatmak içinse banka sizlere bir gün verecektir. Banka sizi aradıktan sonra 30 günlük süre içerisinde hesabınızı kapatmak zorundasınız. Aksi takdirde 30 gün sonra hesabınızı kapatmazsanız banka hesabınıza ücret yansıtacaktır.

Bankanın sizi aradığı halde hesabınızı kapatmazsanız, banka hesaba ücret yansıtır ve ödemezseniz bazı sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Banka sizleri borçlandırdıktan sonra belirli vadede bu borcu ödemezseniz kredi puanınızda bu durumdan olumsuz etkilenecektir. Hatta bankanın belirttiği vadede borç ödenmese banka bu borcun ödenmesi için hukuka başvurabilir. Bu durumda da oldukça zor duruma düşebilirsiniz.Bu yüzden kullanılmayan banka hesaplarınıza ücret yansıtılmaması için öncelikle hangi bankada hesabım var nasıl öğrenebilirim konumuzu inceleyerek hareketsiz hesaplarınızı öğrenmelisiniz. Ayrıca kullanılmayan banka hesapları için son tarih ne zaman konumuzu inceleyerek banka hesabınızı ne zaman kapatmanız gerektiğini inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir