6552 Borç Ödeme

Vergi mükelleflerinin ödemekte zorlandıkları ve bu sebepten dolayı da aksattıkları borçlarını affeden ve daha kontrollü bir şekilde ödemelerini amaçlayan 6552 sayılı yasa yürürlüğe girerek pek çok kişiyi rahatlatmıştır. 6552 borç ödeme konusunda sıkıntılar yaşamakta olan kişilere yeniden yapılandırma ve oldukça kolay bir şekilde ödeme yapma olanağı sunmaktadır. Bu kolaylıktan faydalanmak sureti ile mevcut olan vergi borçlarından kurtulmak isteyen kişilerin yapması gereken adımlar ise en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır.

6552 Borç Ödeme İşlemi Nasıl Yapılır?

Bu yeni düzenleme ile belli başlı şartlara sahip olan vergi mükellefleri gecikmiş ve aksamış olan bazı borçlarını ödeme olanağı yakalamaktadır. Üstelik sunulmakta olan yapılandırma imkanı ile kendi bütçelerine en uygun olan şartlarda ödeme yapma imkanları da mevcut olmaktadır. Bu sistem dahilinde gerçekleştirilecek olan vergi ödemesine dair olan detaylar ise aşağıda belirtildiği gibidir.

Vergi Daireleri Aracılığı ile 6552 Borç Ödeme İşlemi Yapma

Bu kapsamda mevcut olan vergi borçlarınız varsa ve bu konuda da sıkıntılar yaşamakta iseniz tavsiyemiz kesinlikle söz konusu yasal düzenleme çerçevesinde ödemelerinizi gerçekleştirmenizdir. Çünkü sunulan yapılandırma imkanı size oldukça farklı avantajlar sunmaktadır.

6552 borç ödeme işlemi nasıl yapılır?

Bu ödemeyi yapmak için tercih edebileceğiniz seçeneklerden biri de vergi dairelerine gitmektir. Ancak bilmelisiniz ki bu şekilde borç affı ya da yapılandırma durumlarında oldukça fazla sayıda ödeme yapmak istediği için aşırı bir yoğunluk yaşanmaktadır. Bu sebepten dolayı sabahları erkenden giderek sıra beklemeniz dahi gerekebilmektedir. Eğer çok daha rahat şartlarda ödeme yapmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz bir başka yöntem ise internet üzerinde işlem olmaktadır.

İnternet Vergi Dairesi Aracılığı ile 6552 Borç Ödeme İşlemi Yapma

Bu uygulama ülkemizde yeni olmasına rağmen oldukça fazla sayıda kişi tarafından tercih edilmektedir. Bunun için yapmanız gereken tek şey internete girmek için kullanmakta olduğunuz cihazınız aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi’ne giriş yapmaktır. Daha sonra kendinize ait olan bilgiler ile giriş işlemini tamamlayarak borcunuzu yapılandırabilir ve de ödeyebilirsiniz.

Giriş işlemi buradan yapılmaktadır : https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir