Bankalar EFT Sorgulama

EFT açılımı ile Elektronik Fon Transferi para gönderim işlemleri arasında karşımıza çıkmaktadır. En net tanımı ile farklı iki banka arasında yapılan para transfer işlemidir. Gerek şube kanalı, gerek İnternet bankacılığı gerek ise ATM aracılığı ile işlemlerinizi yapabilirsiniz. Haber içeriğimiz de sizlere EFT işlemi hakkında merak edilen tüm detayları ve “EFT sorgulama” işlem basamakları hakkında kapsamlı bilgiler vereceğiz. Sizde bilgiler doğrultusunda sorgulama işlemlerinizi yaparak ilgili paranın hesabınıza gelir gelmediğini kontrol etme imkanına sahip olabilirsiniz.

EFT Sorgulama işlem detayına geçmeden önce belirtmemiz de fayda var ki, işlemleriniz de saatin oldukça önemli bir yeri var. EFT işlemleri mesai saatleri ile bağlantılıdır. Üst metinde de belirttiğimiz gibi farklı bankalar arasın transfer işlemi olduğundan bankanın çalışma zamanlarında hesabınıza düşer. Örneğin Pazartesi saat 19.00 da yapacağınız EFT karşı tarafın hesabına Salı günü saat 09.00 itibari ile düşecektir. Cuma saat 17.00 dan sonra yapacağınız EFT ise kişinin hesabına ancak Pazartesi mesai başlaması ile düşer. Bu detayı unutmayarak EFT sorgulama işlemlerine geçiş yapmalısınız.

EFT Sorgulama İşlemini Nasıl Yaparım

bankalar eft sorgulama
bankalar eft sorgulama

EFT işlemi sonrasında size EFT sorgulama numarası verilecektir. Bu numarayı kaybetmeden ya da unutmadan para gönderimi yaptığınız kişiye iletmelisiniz.  EFT işlemi esnasında yanlış ya da eksik bilgi verirseniz para hesabınızdan eksi olarak düşse bile karşı taraf hakkında verilen yetersiz bilgi yüzünden hesabına kişilerin düşmeyebilir. Azami hafta sonu değil ise 2 iş günü hatta bankaların çalışma hızını düşünür isek 1 iş günü bekledikten sonra transfer işlemi tamamlanmaz ise banka ile iletişime geçmelisiniz.

Para transferi yaptığınız kişi gibi sizde hesabınızdan paranın düşmesine rağmen neden karı tarafa gitmediğinizi sorgulayabilirsiniz. Bu işlemi bankanızın şubesine giderek yapabileceğiniz gibi bankanızın her saat ve her gün aktif olarak çalışan müşteri hizmetlerini de arayabilirsiniz.  Ayrıca gönderen taraf iseniz İnternet bankacılığına müşteri numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak EFT durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

EFT Referans Numarası Nerede Yazar

Eğer banka ya da ATM kanalı ile işleminizi gerçekleştirdi iseniz tarafınıza verilen dekont üzerinde EFT referans numaralarınız ve diğer bilgiler yer alacaktır. İnternet bankacılığı kullanarak yaptığınız da ise elektronik dekont kayıt altına alınmaktadır. Bu ana nedene bağlı olarak EFT işleminiz tamamlanana ve karşı taraf parayı alana kadar dekontları saklamaya özen göstermelisiniz. Olası mağduriyette en önemli belgelerden birisi dekont olabiliyor. Müşteri hizmetleri ile EFT sorgulaması yaptığınız da müşteri temsilciniz mevcut bilgilere daha kolay ve daha hızlı ulaşmak için EFT Referans numaranızı isteyecektir. 

Aktif olarak hizmet veren Halk Bankası, Akbank, Yapı Kredi (enpara) Bankası, Garanti Bankası, İş Bankası, ING Bank, Denizbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, ING Bank, Finansbank, Türkiye Ekonomi Bankası gibi daha da örneklerini uzatabileceğimiz tüm bankalar EFT Sorgulama hizmeti vermektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir